Piepschuim (EPS) is een kunststof gemaakt van aardolie. Dit materiaal is opgebouwd uit kleine bolletjes die aan elkaar geplakt zijn. Piepschuim vindt u in allerlei vormen terug, bijvoorbeeld als beschermings- en vervoersmateriaal voor televisies en koelkasten of als isolatiemateriaal. Grote stukken piepschuim verpakkingen en piepschuim isolatiemateriaal kunt u apart inleveren bij de milieustraat. Piepschuim moet bij het inleveren schoon en droog zijn! Het mag dus ook niet vermengd of verlijmd zijn met andere producten/verpakkingen zoals plastic of papier.
Vervuilde piepschuim verpakkingen zoals vleesschaaltjes en visschaaltjes horen bij het restafval.
Wat gebeurt er met het afval?
Schoon en droog EPS- verpakkings- en isolatiemateriaal is na recycling te gebruiken als bijvoorbeeld isolatiemateriaal in de bouw. Het materiaal wordt eerst gemalen tot kleine brokken, waarna het wordt verhit en samengeperst tot grote blokken EPS.
Wat valt er wel/niet onder piepschuim?
Wel
- Wit, zwart, grijs piepschuim, EPS en tempex
Niet
- Vervuild piepschuim met bouw- en sloopafval
- Sterk geurend piepschuim
- Verpakkingsschuim (wokkels, etc.)
Altijd uw afvalkalender bij de hand
Met de Cure Afval app heeft u altijd uw eigen afvalkalender bij de hand. Stel push-notificaties in en u krijgt een bericht wanneer uw oud papier aan de straat mag! Liever de afvalkalender online inzien? Kijk dan op www.mijnafvalwijzer.nl.
Wat hoort in welke bak?
Wil je precies weten waar je bepaald afval kwijt kunt? Ga dan naar de Afvalscheidingswijzer en voer het type afval in. Dan krijg je meteen te zien waar het afval thuis hoort.