
In Geldrop-Mierlo kunt u luiers en incontinentiemateriaal apart inleveren op de milieustraat. In de andere gemeenten mag dit, in beschaafde hoeveelheden en in combinatie met overig afval, worden weggegooid bij het restafval.

Wat gebeurt er met het afval?
De afvalenergiecentrale in Nederland die luiers recyclet, verwerkt gebruikte luiers tot kunstmest en nieuwe kunststofproducten. Ook worden verwerkte luiers deels ingezet in de opwekking van (bio) energie.

Wat valt er wel/niet onder luiers en incontinentiemateriaal?
Wel
- Luiers
- Incontinentiebroekjes en inleggers
Niet
- Tampons of maandverband
- (Latex) handschoenen
- Zalfpotjes en tubes
- Medicijnverpakkingen
- Onderleggers
- Washandjes
- Stomamateriaal
Altijd uw afvalkalender bij de hand
Met de Cure Afval app heeft u altijd uw eigen afvalkalender bij de hand. Stel push-notificaties in en u krijgt een bericht wanneer uw oud papier aan de straat mag! Liever de afvalkalender online inzien? Kijk dan op www.mijnafvalwijzer.nl.
TIP
"Wist u dat inwoners van Geldrop-Mierlo mogelijk in aanmerking komen voor een compensatie voor het aanbieden van incontinentiemateriaal?"
Deze kunnen de inwoners aanvragen via het aanvraagformulier op de website van de gemeente.
Let op: Dit geldt uitsluitend voor inwoners van de gemeente Geldrop-Mierlo. Luiers voor baby's en kinderen zijn uitgesloten voor deze compensatie.
Wat hoort in welke bak?
Wil je precies weten waar je bepaald afval kwijt kunt? Ga dan naar de Afvalscheidingswijzer en voer het type afval in. Dan krijg je meteen te zien waar het afval thuis hoort.
