PBD
Ja, er is een scheidingskaart beschikbaar voor Geldrop-Mierlo.
Eindhoven
Vanaf januari 2024 wordt het PBD afval via nasortering uit het restafval gehaald. De speciale PBD containers gaan vanaf dat moment verdwijnen uit het straatbeeld. De inwoners stoppen het PBD afval in hun grijze kliko of ondergrondse container voor restafval.
Tot dit tijd brengt u in Eindhoven het PBD afval naar de (ondergrondse) PBD containers. Ook wanneer er nog enkel 'plastic' op staat, mag er PBD in. Zorg dat de zakken niet te groot zijn, dan raakt de container verstopt. Zet het afval nooit naast de container. Dit geldt als afvaldumping en kan leiden tot een rekening voor het opruimen. Is de container vol of is er een storing? Meld het via de BuitenBeter App of via de klantenservice van Cure en neem de zak weer mee naar huis.
Probeer ook altijd de andere containers voor hetzelfde afval: in veel gevallen van bijgeplaatst afval is de container niet vol.
Geldrop-Mierlo
In Geldrop-Mierlo wordt het PBD-afval gescheiden opgehaald aan huis in plastic zakken. Op de afvalkalender vindt u de exacte data van de inzameling. Zijn de zakken op? De plastic zakken zijn verkrijgbaar via de volgende (bij u bekende) uitgiftepunten: het gemeentehuis in Geldrop, bij de milieustraat in Geldrop en bij de balie van de Albert Heijn, Nettorama, Jumbo (Geldrop) en Plusmarkt (Mierlo).
Valkenswaard
In Valkenswaard wordt sinds kort ook PBD ingezameld. Dit breng je naar de (ondergrondse) plastic containers. Ook wanneer er nog enkel 'plastic' op staat, mag er PBD in. Zorg dat de zakken niet te groot zijn, dan raakt de container verstopt. Zet het afval nooit naast de container. Dit geldt als afvaldumping en kan leiden tot een boete. Is de container vol of is er een storing? Meld het via de klantenservice van Cure en neem de zak weer mee naar huis.
Probeer ook altijd de andere containers voor hetzelfde afval: in veel gevallen van bijgeplaatst afval is de container niet vol.
In Valkenswaard worden er geen PBD-zakken uitgedeeld. Dit is vastgelegd in het beleid van de gemeenten. Dit komt omdat Cure de zakken niet aan huis op komt halen en de PBD zakken te groot zijn voor in de containers.
Daarnaast is het uitdelen van de zakken kostbaar. Cure investeert in andere middelen om het inzamelen van het afval gemakkelijker te maken, zoals goed-bereikbare en goed-werkende boven- en ondergrondse containers voor het afval.
In Eindhoven wordt vanaf januari 2024 het PBD afval via nasortering uit het restafval gehaald. Vanaf dat moment is er geen aparte inzameling meer voor PBD binnen de gemeente.
De inwoners mogen het PBD afval in de grijze kliko of in de ondergrondse container voor restafval stoppen.