01 maart 2018

In Eindhoven gaan 10 basisscholen met elkaar de strijd aan in de E-waste race. Van 5 maart tot 6 april 2018 gaan leerlingen van de scholen zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt ophalen. De school met de meeste kilo's wint! De race wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven en Cure Afvalbeheer.

Wat is E-waste?

E-waste staat voor elektronisch afval. Op dit moment wordt in Nederland maar liefst tweederde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled. Enorm zonde want het zit vol met waardevolle materialen. Gaat u maar eens na wat u mogelijk thuis nog heeft liggen: een oude telefoon, wekker, kapotte printer of dvd-speler? Recyclen kan beter door het gemakkelijker en leuker te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt met de E-waste Race!

De E-Waste race

Tijdens de E-waste Race nemen scholieren uit groep 6, 7 en 8 het tegen elkaar op om e-waste, (kleine) elektronische apparaten, uit de wijk in te zamelen. De school die het meeste inzamelt wint een fantastische schoolreis voor de hele klas!

Scholieren zullen tijdens de race worden ondersteund door de website van de E-waste race, waarop ze kunnen zien wie er in de wijk elektronische apparaten kwijt wil en wanneer dat kan worden opgehaald. Op deze manier kunnen ze gericht inzamelen en kan op de website de score tussen de scholen bijgehouden worden.

Duurzaam en leerzaam

Door mee te doen aan de E-waste Race leren scholieren al doende over het recyclen van elektronische apparatuur. Alle deelnemers krijgen een interactieve les op hun school. Waar kun je bijvoorbeeld je elektronische apparaten inleveren? En wat is de impact van e-waste? Tegelijk gaan de scholieren in de praktijk aan de slag door binnen de wijk in te zamelen en leveren zo een belangrijke bijdrage aan de recycling van waardevolle materialen. Bovendien wordt inzamelen een stuk makkelijker voor de buurtbewoners! 

Meer informatie over de actie en welke scholen er mee doen leest u op de website van de E-waste race.   

Logo van de E-Waste Race